HomeMetgesDr. Jesús Moreno Sierra

Dr. Jesús Moreno Sierra

Resum de CV

jesus moreno sierraDesprés de completar la seva especialització en Urologia a l’Hospital Clínic San Carlos de Madrid, va obtenir el títol d’Uròleg l’any 1994, així com el títol d’expert universitari en cirurgia laparoscòpica atorgat per la Universitat Complutense de Madrid. La seva formació inclou estudis avançats de superspecialització en reconeguts instituts internacionals com l’Institut Karolinska a Estocolm, la Clínica San Agustín a Bordeus, l’Institut Europeu de Telecirurgia a Estrasburg, l’Hospital d’Aalst a Brussel·les i sota la tutela del Dr. Bertin Njinou a Le Havre, França. A més, ha ampliat la seva capacitació a través de la participació en 68 cursos formatius.

Actualment, exerceix com a Professor Associat a la Universitat Complutense de Madrid (UCM) en el Departament de Cirurgia, on contribueix a l’aprenentatge en l’àrea de Patologia Quirúrgica, específicament en Urologia per a la Llicenciatura de Medicina de la UCM. També imparteix docència en programes de postgrau destinats a l’Escola Universitària d’Infermeria, enfocant-se en Projectes de Recerca, així com en programes de doctorat que cobreixen especialitats d’Urologia i Obstetrícia i Ginecologia a la Facultat de Medicina de la Universitat Complutense de Madrid.

Ocupa el càrrec de Cap d’Urologia a l’Hospital Clínic San Carlos de Madrid, destacant pel seu enfocament en tecnologies emergents. La seva àrea d’especialització inclou l’ús de cirurgia robòtica en urologia, tractament de la incontinència urinària i trastorns del sòl pelvià, a més d’oncologia urològica i la seva correlació amb l’epidemiologia. Destaca en la implementació de recerca clínica, liderant la Unitat de Cirurgia Robòtica Urològica i mostrant un profund interès per la innovació tecnològica aplicada al seu camp.

Ha enfocat el seu desenvolupament professional en l’optimització de la gestió clínica, demostrat per la seva participació en dos cursos especialitzats en l’àrea i l’obtenció d’un títol d’Expert Universitari en Gestió d’Unitats Clíniques per la UNED i l’Institut de Salut Carlos III, en col·laboració amb la Fundació Empresa-Universitat.

En la seva trajectòria acadèmica, ha impartit 60 cursos d’especialització i ha estat avaluador de projectes d’agències d’avaluació nacionals. És membre del Comitè Editorial de la Revista Arxius Espanyols d’Urologia i és editor a la revista seclaendosurgery.com en l’especialitat d’Urologia. Ha organitzat i dirigit 12 cursos de formació especialitzada acreditats.

Va ser proposat per a la plaça de Professor Titular d’Universitat Interí al Departament d’Infermeria el 18 de juliol de 2008 i acreditat per l’ANECA com a Professor Titular d’Urologia al setembre de 2011. Al 2012, va ser nomenat President tant de l’XI Congrés de la Societat Espanyola de Cirurgia Laparoscòpica i Robòtica com de la Fundació Espanyola de la Societat de Cirurgia Laparoscòpica i Robòtica. A més, aquest mateix any va guanyar l’oposició per a Cap d’Urologia a l’Hospital Clínic San Carlos. Va assumir el càrrec de Professor Titular Vinculat d’Urologia de la UCM al juliol de 2017.

Gestió Acadèmica i d’Investigació:

  • Prèviament patró de la Fundació per a la Investigació en Urologia, adjunta a l’Associació Espanyola d’Urologia.
  • Va ser patró de la Fundació SECLA, pertanyent a la Societat Espanyola de Cirurgia Laparoscòpica i Robòtica.
  • Va ocupar el càrrec de president a la Societat Espanyola de Cirurgia Laparoscòpica i Robòtica.
  • Investigador a la Fundació Hospital Clínic San Carlos.
  • Membre del Consell d’Investigació de la Fundació Bamberg.
  • Autor de 36 publicacions indexades en revistes científiques.
  • Ha participat en nombrosos projectes d’investigació.

Docència:

Catedràtic d’Urologia i Coordinador de la matèria de Patologia Quirúrgica II per al cinquè any de la carrera de Medicina. Sotsdirector del Departament de Cirurgia a la Universitat Complutense de Madrid. Ha col·laborat científica i assistencialment en diversos Assajos Clínics realitzats juntament amb el Servei d’Oncologia Mèdica de la Fundació Hospital Clínic San Carlos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *